Felszámolják a Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetet

Megszületett a döntés: az Egészségügyi Minisztérium megszünteti a Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetet – elméletileg. Gyakorlatilag azonban szinte csak a neve változik.

Cseke Attila, egészségügyi miniszter tegnap este úgy nyilatkozott, mivel az intézet amúgy is a Megyei Sürgősségi Kórház épületében működik, ha hivatalosan is hozzácsatolnák az intézményhez, megkönnyítenék annak adminisztrációs dolgait.

A Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet átstruktúrálását tervezi tehát a miniszter: azon kívül, hogy a Megyei Sürgősségi Kórház Szív-érrendszeri és Transzplantációs Központjává nyilvánítaná, az intézkedéssel ugyanakkor csökkentené a vezetői funkciót betöltők számát is.

Ami a szolgáltatásokat illeti, semmi sem fog változni – állítja a miniszter, valamint a Megyei Kórház menedzsere, Florin Gomotârceanu is. A páciensek megnyugtatására kijelentették, a kardiológiai intézet aktivitásán tehát nem fog változtatni az összevonás.

Ez viszont nem mondható el a Megyei Sürgősségi Kórházról. Az egybevonás során ugyanis nőni fog az intézmény egészségügyi ellátásának színvonala. Ennek értelmében pedig a legmagasabb rangú, I. osztályú kórházzá is nyilváníthatják a Megyei Sürgősségi Kórházat – magyarázta Cseke Attila.

Share this post

PinIt
scroll to top