Félsziget 2010: N.O.H.A. az új fellépők között

A július elsejei áfa-növelés ellenére változatlanok maradnak a Félsziget jegyárai: a négynapos bérlet továbbra is 199 lejért, az egynapos jegy pedig 80 lejért szerezhető be az Eventim hálózatában és a fesztivál hivatalos jegyterjesztőinél. A helyszínen a bérlet 240, a napijegy 100 lejért lesz megvásárolható.

A Félsziget zenei kínálata újabb romániai és nemzetközi előadókkal bővült: Romániába sűrűn látogató vendég, a flamencót breakbeates, drum and basses alapokra átültető N.O.H.A. zenekar zárja a fesztivál underground koncertjeinek helyt adó KISS Terasz élőzenei programját. A zenekar neve a Noise of Human Art (szabadfordításban: az emberi művészet zaja) rövidítése.

Esetükben nemcsak a stílusbesorolás okoz gondot: a csapat tagjai közt kölni billentyűs és prágai szaxofonos éppúgy található, mint New York-i MC és spanyol énekesnő. Az elektronikus és akusztikus zenei világokban egyaránt otthonosan mozgó formációnál azonban egy biztos: értenek a slágergyártáshoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legismertebb daluk, a Tu Café, amelynek klipjét Temesvár mellett forgatták.

Új lemezük, a Respect the Menu, amelynek bemutató turnéja keretében a Félszigetre érkeznek, tele van hasonlóan slágeres szerzeményekkel, amelyeket augusztus 29-én lehet élőben meghallgatni a KISS Teraszon.

Székelyföld legkedveltebb partizenekarának, a Tündérgroundnak kiemelt szerep jut az idei Félszigeten: ők zárják a fesztivál élőzenei programját, a Party Tentben vasárnap éjfél után. A lassan a fesztivál házizenekarának tekinthető, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi, hétszemélyes együttes stílusa teljesen egyedi a hazai palettán.

A röviden liquid jazz névvel illetett zenében a jazz- és folkinspirációk éppúgy tetten érhetők, mint a progresszív rock vagy akár a house elemei – így ők járnak a legközelebb ahhoz, hogy egyetlen koncerten belül szemléltetni tudják a Félsziget zenei kínálatának gazdagságát.

Az augusztus 26-29. között, Marosvásárhelyen zajló Félsziget fesztiválon idén több mint hetven előadó lép fel a négy nagy zenei helyszínen, köztük olyan világsztárok, mint a Korn, Tricky, a Europe, a Gorillaz Sound System, a The Rasmus, az Above & Beyond vagy a legendás magyar zenekar, az Omega.

Share this post

PinIt
scroll to top