Félsziget 2011: A Sapientia élő könyvtárral jelentkezik

Idén rendhagyó programmal jelentkezett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az ország egyik legnagyobb fesztiválj, a Tuborg Greenfest Félsziget Parkjába. A négy napos rendezvény során a Sapientia EMTE sátorban Élő Könyvtár működik majd, ahonnan sok érdekes témájú könyvet kölcsönözhetnek ki az érdeklődök.

Az Élő Könyvtár éppúgy működik, mint egy rendes könyvtár – az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Csupán egy különbség van: az Élő Könyvtárban a Könyvek élő személyek, és a Könyv és olvasója között személyes párbeszéd kezdődik. Az Élő Könyvtárban a Könyvek nem csak beszélnek, de válaszolni is tudnak az olvasók kérdéseire, sőt, a Könyvek is tehetnek fel kérdéseket, és maguk is tanulhatnak. Az Élő Könyvtárat külföldön már nagyon sok fesztiválon kipróbálták és ezidáig sikeresnek bizonyult.

Augusztus 25-én, csütörtökön, a következő könyveket lehet kikölcsönözni a Sapientia EMTE Élő Könyvtárából: Ábrahám Beáta: Dr. Szöszi, Balla Emese: Divatlap, Györkös-Mányi Csaba: A rasta rejtélye, Lányi Szabolcs: A forradalmár, Mara Gyöngyvér: A békák szexuális élete, Papp Sándor: Tudomány és spiritualitás, valamint Sántha Ágnes: A szingli életforma.

A fesztivál második napján Krizbai Tímea: Y Generáció – social networking, virtuális valóság és érzelemkifejezés, Mara Gyöngyvér: A nők és a kétéltűek, Oláh Gál Róbert: A két Bolyai. Erdélyi matematikatörténet, Palkó Réka: Hogyan éljük túl Párizst, Szabó Árpád: Barangolások Távol-Keleten, Székely Kinga: PR-kell ez nekem?, Szőcs Lehel: A fényképezőgép csak eszköz című könyveinket lehet kikölcsönözni majd.

Augusztus 27-én, szombaton, a Sapientia Élő Könyvtárból a következő könyvek kölcsönözhetőek: Kentelky Endre: A kertészet művészete, Kerekes-Salánki Orsolya: Egy életreszóló kaland korhatárok nélkül, Krizbai Tímea: Y Generáció – anorexia, obezitás, metroszexualitás, Lázár Ede: A láthatatlan kéz. Piac – gazdaság, Péter Emőke Katalin: Jobb a párizsi mint a parizer?, Solymosi Alpár: Tündérvilág, Szenkovics Dezső: Mesés India.

Vasárnap, a fesztivál negyedik napján Csabai Árpád: Szántóföldbe rejtett kincs, Csata Andrea: Útkereszteződések. Választások a gazdaságpolitikában és az életben, Fazakas Áron: Az agysebészettől a zeneszerzésig, Forgó Zoltán: Életünk és a robotok, Györkös-Mányi Csaba: Lájkolható az önkéntesség?, Márton Gyöngyvér: Informatikai világunk perspektívái, Tapodi Zsuzsanna: A Balkán könyvekből és autóval című könyvek kölcsönözhetőek ki a Sapientia EMTE sátrából.

A Sapientia EMTE Élő Könyvtára augusztus 25-28. között naponta 11-14 óra között, valamint 15-18. óra között működik.

A Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzata is jelen lesz a Tuborg GreenFest Félsziget Parkjában, ahol majd érdekes játékokkal, vetélkedőkkel szórakoztatják az érdeklődöket. Lesz fotópályázat, harácsolás, szappanos kötélhúzás, walking on fű és még sok más interaktív játék.

Share this post

PinIt
scroll to top