Félsziget 2011: Palotai vs. DJ Vasile

2010-ben az Omega és a Phoenix találkozásával két ország nagymúltú, mindenki által ismert, emblematikus rockzenekarai léptek a félszigetezők elé.

Idén, a Tuborg Green fest Félszigeten egy hasonlóan ritka és izgalmas pillanatnak lehetünk részesei, de egészen más közegben: két olyan DJ találkozik a Freedom Music Arénában, akik nélkül a román és a magyar elektronikus zene biztosan nem lenne az, ami. Felnövő dj-k generációi számára jelentett e két név kiapadhatatlan inspirációs forrást, most pedig kihívták egymást egy felejthetetlen párbajra. Hogy kettejük közül ki lesz a nyertes, azt nehéz megsaccolni, de az egészen biztos, hogy a közönség mindenképp nyerni fog.

DJ Vasile, vagyis Lucian Stan a kilencvenes évek legelején kezdte pörgetni a lemezeket, és az ő nevéhez fűződnek a román elektronika legizgalmasabb pillanatai: alapító tagja a Suie Paparudenak, a Natural Soft Killersnek (NSK) és a Shukar Collective-nek.

Palotai Zsolt a magyar underground dj-k szemében egy igazi apafigura, ami érthető, figyelembe véve, hogy rajta kívül nem igazán volt, aki a lemezeket pörgesse a kilencvenes évek elejének Magyarországán. És ha let volna is, meg sem közelíthették volna: Palotai a kezdetektől az eklektika hive, ami nála jó ízléssel és folytonos megújulással párosul – és ezzel még csak a felszínét kapargatjuk annak, hogy mi teszi őt minden idők legbefolyásosabb magyar lemezlovasává.

DJ Vasile és Palotai lemezlovagi párharcára augusztus 25-én, a Freedom Music Arénában kerül sor.

Share this post

PinIt
scroll to top