Felújítás alatt a Rózsák tere

Több évnyi romladozás és elhanyagolás után, felújításoknak vetették alá Marosvásárhelyen a Rózsák terét (is). És ha a Színház tér is elkészül, Marosvásárhely végre egykori szépségében pompázhat.

A rehabilitációs munkálatok még a múlt héten elkezdődtek, a város főterének sétányáról már el is távolították az aszfaltot.

Racz Lucian, a Polgármesteri Hivatal Köztéri Igazgatóságának vezetője úgy nyilatkozott, új burkolatot és új padokat kap a Rózsák tere, továbbá öntözőberendezést is szerelnek a sétány virágágyainak gondozására. Az igazgató hozzátette, a munkálatok remélhetőleg szeptember végén érnek véget, ha a jóidő is kitart.

Racz azt is elmondta, hogy a főtér gépkocsiforgalmát enyhén érinteni fogja a felújítás, főként amikor az út menti gyalogosjárdákat rehabilitálják. A végeredmény pedig a város hírnevéhez méltó lesz.

Ami a Színház tér közel öt éve zajló felújítását illeti, Claudiu Maior, alpolgármester úgy nyilatkozott, a munkálatok befejezésének határideje az itt talált archeológiai leletek és ezek felkutatása miatt tolódott el ennyire. Jelen pillanatban viszont minden a terv szerint zajlik, és szeptember végéig át is adják a teret, amely új burkolatot, új világítótesteket és parki bútorzatot kap, ugyanakkor a ferencesek egykori kolostorának is emléket állítanak, a falak helyén elhelyezett más színű kövezet által.

Share this post

PinIt
scroll to top