Felújítás alatt van a Bükkös utcai park

Jövő hónapban vagy legkésőbb augusztus elejéig befejeződik a Bükkös utcai park felújítása. A Székely Vértanúk emlékművének közelében lévő létesítmény körül már elkezdődtek a rehabilitációs munkálatok.

A környékbeliek végre örülhetnek: rendbeteszik a parlagon hagyott és elhanyagolt parkot. Claudiu Maior, alpolgármester úgy nyilatkozott, nagy kiterjedésű pihenő- és játszótérről van szó, amelyre ráfér a modernizálás.

Átszervezik a teljes parkot – magyarázta továbbá az alpolgármester. Azon túl, hogy kicserélik a teljes parki bútorzatot, ösvényeket építenek ki, a játszásra alkalmas eszközöket pedig korosztályok alapján csoportosítják. Lesz tehát 6 évnél kisebbeknek alkalmas játszó eszköz, de a 6–14 év közötti gyerekek is megtalálhatják a Bükkös utcai parkban a nekik való játékot – pontosított Maior.

Mi több, a játszótér újabb elemekkel gazdagodik: lesz színes kastély csúszdával, hinta és ping-pong asztal is. Ma a homokozót javították a szakemberek, amely köré a csúszdát és a hintákat állítják majd fel.

A lakosok már alíg várják, hogy megtehessék első sétájukat az új parkban. Meg vannak elégedve a munkálatok menetével, és reménykednek abban, hogy minden olyan szép lesz a parkban, mint egykoron.

Share this post

PinIt
scroll to top