Felújítások a Víkend telepen

Pontosabban, a Víkend telep két sportpályájának burkolatán módosítanak, az önkormányzat javaslatára. Ennek értelmében, a kosárlabda és a lábtenisz pályát kaucsuk szőnyeggel látják el, hogy alkalmasabb legyen a sportolásra.

Mi több, a volt ASA egységet is átalakítják. Ennek helyére öt teniszpályát létesítenek, nézőtérrel, valamint két gyeppel ellátott futballpályát.

Mint ismeretes, az ASA egységet az Ifjúsági és Sportminisztérium adományozta az önkormányzatnak még tavaly, és összesen 27 ezer 900 négyzetméternyi területet tesz ki. A modernizálási munkálatok pedig közel 2 millió lejt igényelnek a város kasszájából.

Claudiu Maior, Marosvásárhely alpolgármestere úgy nyilatkozott, több amatőr csapat is kérte már, hogy rehabilitálják a Víkend telep sportpályáit. Ez mindenképp jó jel, és azt bizonyítja, hogy egyre többen érdeklődnek a sport felől – véleményezett Maior. Hozzátette, nagy öröm ugyanakkor látni, amint a Víkend telep pályáit korosztálytól függetlenül bérelik a marosvásárhelyiek.

Nemsokára elkezdődnek az olimpiai medence körüli munkálatok is. Ezt ugyanis befednék, valószínőleg szeptembertől kezdődően, hogy télen is használni lehessen. A fedési munkálatok értéke körülbelül 1,3 millió lej, azonban ha számításba vesszük a Víkend telep 700 ezer lejes tavalyi bevételét, már nem is tűnik olyan soknak!

Share this post

PinIt
scroll to top