Felvonókat cserélnek a Megyei Kórháznál

Két felvonót váltottak már újra a Maros megyei Sürgősségi Kórház épületében. Idén további kettőt cserélnek még ki, jövőben pedig az összes hátramaradt régi felvonót új, modern, az uniós standardoknak megfelelő liftre váltják majd – nyilatkozta Lavinia Cosma, az intézmény szóvivője.

A kórház épületében tíz felvonó működik, amelyből kettő már új. Ezek számos jó tulajdonsággal rendelkeznek: sokkal biztonságosabbak és gyorsabbak – magyarázta a szóvivő –, minőségi fémből készültek, ajtóik pedig fotocellásak. Több személyt képesek egyszerre szállítani, mivel a maximális testsúly, amelyet elbírnak 1600 kilogramm. Cosma kiemelte még, hogy az új felvonók szellőztető rendszere és kivilágítása is kifogástalan.

A sürgősségi kórház jelenlegi liftjei közel 30 éve működnek, szinte megállás nélkül. A szóvivő szerint már rájuk fér a csere. Az idén beszerelésre kerülő négy felvonó értéke több mint 800 ezer lej, a többi hatot pedig a tervek szerint jövőben léptetik üzembe, amint a költségvetés megengedi – tette hozzá Lavinia Cosma.

Share this post

PinIt
scroll to top