Fertőzött miccs a polcokon 24 megyében

micccs

A Prahova megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) 200 tálca szalmonellával fertőzött miccset vont vissza a piacról. A Ploiești-en talált miccshúst egy Neamț megyei cég gyártotta, és 24 megyében terjesztette.

Mihai Terecoasă, a Prahova megyei DSVSA igazgatója szerint egy múlt héten szervezett ellenőrzés során bukkantak a fertőzött húsra egy Ploiești-i szupermarket raktárában. Az egyik tálca miccsből mintát vettek, majd mikrobiológiai vizsgálatnak vetették alá, mint kiderült a húskészítmény a megengedettnél magasabb szintű szalmonellát tartalmazott.
A mintát egy bukaresti laborba küldték meghatározás céljából.

Összesen 200 tálca miccset vontak be a raktárból.

Terecoasă szerint további 640 adag, egyenként egy kilogrammos miccskészítményt osztottak szét az üzlet raktárjából 24 megyében. „Megkezdtük a hivatalos visszatartási folyamatot a 24 megye Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság bevonásával” – fogalmazott az igazgató.

Arra a kérdésre, hogy hány tálcával adhattak el a fertőzött húskészítményekből, az igazgató azt válaszolta, hogy míg nem központosítják az adatokat, nehéz lenne megmondani, hogy mekkora adag kerülhetett a lakókhoz.

Forrás: manna.ro

Share this post

PinIt
scroll to top