Fesztiválpkon szerepel évadzáró előadásaival a Tompa Miklós Társulat

Június közepére sűrűsödnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának 2010/2011-es évadát záró előadások, amelyek közül négy produkció fesztiválok programjában is helyet kapott.

Dorota Masłowska Két lengyelül beszélő szegény román című darabja, melynek rendezője Theodor Cristian Popescu, Nagybányán az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon szerepel 2011. június 15-én. Az itthoni közönség június 11-én, szombaton este 8 órától tekintheti meg a hallucinációk világát idéző, különleges színházi nyelven fogalmazó előadást.

A MAGYAR SZÍNHÁZAK XXII. KISVÁRDAI FESZTIVÁLJán 2011-ben három darabbal képviselteti magát a Tompa Miklós Társulat. Anton Pavlovics Csehov PLATONOV című színműve a fesztivál versenyprogramjában szerepel. A februári premier nyomán az előadás alkotócsapata és kiemelten Harsányi Zsolt rendező igen elismerő kritikát kapott a csehovi szöveg értelmezésének nagyszerűsége miatt. A PINOKKIÓ című mesemusical, amely tulajdonképpen Carlo Collodi PINOCCHIO tanmeséjének színpadi változata B.Fülöp Erzsébet rendezésében, a fesztivál gyermekprogramjában szerepel. A marosvásárhelyi és a környékbeli gyerekek június 19-én, vasárnap délelőtt 11 órától tekinthetik meg az életre kelt fabábú megzenésített történetét. A versenyprogramon kívül szerepel a fesztiválon a BÖRTÖNNAPLÓFedák Sári emlékiratai – FARKAS IBOLYA ELŐADÁSA. Az ünnepelt operettprimadonna kalandos életútját idéző produkció a sajtóban megjelent méltatás szerint „magához ölel, felemel, megmutatja a lélek mélységeit”. Az itthoni közönség az évad legutolsó előadásaként június 19-én, vasárnap este fél 8-tól a Kisteremben láthatja a produkciót.

Az évadzáró előadások sorában még szerepel a FEDÉL NÉLKÜL című életkép, a Yorick Stúdióval közös produkció, melyet Janusz Glowacki ötlete alapján vitt színpadra Tóth Árpád. A darab a Yorick Stúdióban kerül közönség elé június 14-én, kedden este 7 órától.

A társulat legutóbbi premierje, William Shakespeare A makrancos hölgy AVAGY A HÁRPIA MEGZABOLÁZÁSA című vígjátéka három alkalommal is megtekinthető az évad utolsó napjaiban. A Sorin Militaru rendező felfogásában a kölcsönös megismerésről szóló, újszerű formanyelvű előadás június 10-én, pénteken este 7-től a Csorba András bérlet, 12-én, vasárnap délután 5 órától a Kántorné bérlet, míg 18-án, szombaton este 7 órától a Szabó Ernő bérlet keretében van műsoron.

Share this post

PinIt
scroll to top