Feszültségkeltésre készülnek a választások előtt?

Valentin Bretfelean, a Marosvásárhelyi Rendőrség vezetője pénteken egy sajtótájékoztató keretén belül bejelentette, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnak biztos információi vannak azzal kapcsolatban, hogy egyes politikai pártok képviselői vandalizmust készülnek elkövetni a városban.

A vezető szerint autókra és házakra olyan anyaggal készülnek plakátokat ragasztani, amelyet nehezen lehet letisztítani, ezzel pedig meg akarják zavarni a marosvásárhelyiek nyugalmát választások előtt. A közleményben nem neveztek meg egyetlen pártot sem.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal már felkérte a különböző hatóságokat, hogy mindent megtegyenek az incidensek elkerülése végett, ugyanakkor Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea arra kéri a lakokat bármi jelét látják a vandalizmusnak, azonnal jelezzék azt az 112-es telefonszámon, vagy jelentsék azt a lakónegyedekben járőröző hivatalos szerveknek.

Pénteken Dorin Florea polgármester közleményében kifejtette, bízik a marosvásárhelyiek józan ítélőképességében.

Az EMNP mai sajtóközleményében összefogásra szólította fel a magyar pártokat, azután, hogy június 7-éről 8-ára virradólag több plakátot, reklámtáblákat megrongáltak. Az RMDSZ nemrég egy ingyenesen hívható zöld számot tett közzé – 0800 800 109 –, ahol jelezni lehet a választással kapcsolatos észrevételeket.

A kampány megkezdése óta 40 választási incidensre került sor, derült ki az Agerpres információiból. Marosvásárelyen 128.928, míg a megyében 485.322 szavazót várnak az urnákhoz vasárnap.

Share this post

PinIt
scroll to top