Fiatalok, akik a természet ápolása által tesznek a környezetünkért!

,,Minden kert mögött ott a Paradicsom, és néhány kert valódi Paradicsom.’’ Derek Jarmen – idézetre építve vágott bele egy kiváló kezdeményezésbe a Sapientia EMTE három lelkes tanulója.

Nyegre Norbert, negyedéves kertészmérnök hallgató volt az ötlet megálmodója és hozzá csatlakozott Bogdán-Páll Róbert, aki tájépítész mérnökhallgató, illetve Nyilas Gergő, aki szintén kertészmérnök hallgató.

,,Tenni akarok valamit azért, hogy a környezetünk szebb legyen. Látva a közterületi munkákat egyszerűen elszomorodom, hogy ilyet ki és miért, valamint hogyan tehet egy élő szervezettel, a növénnyel. Úgy gondolom, hogy minden embernek kötelessége a saját területét egyfajta Paradicsommá varázsolni, de azzal is tisztában vagyok, hogy ebben a rohanó világban nincs rá idő. Ebből kifolyólag alakult ez a csapat, akik szívesen vállalják kertek, udvarok egész éves karbantartását Marosvásárhelyen és környékén.” – mondta Nyegre Norbert.

A fiatalok számára most kezdődik a tavaszi szezon és a metszés, faültetés mellett a permetezéseknek is helyet adnak, amennyiben van rá igény. Akik igényt tartanak a szolgáltatásra azoknak jelentkezni lehet Nyegre Norbertnél a 0757-396.247-es telefonszámon.

Share this post

PinIt
scroll to top