fiERD Tábor 2012: Tóparty, ahol a legendák újra élnek

A Fiatalok Erdélyért (fiERD) egyesület idén negyedik alkalommal szervezi meg a Bözödi-tó partján a fiERD Tábort. A rendezvény idén három színpaddal, a legkülönbözőbb stílusú zenével és tartalmas nappali programmal várja a kikapcsolódni vágyó fiatalokat.

A kezdetben hét alapító taggal induló, önálló jogi személyiséggel rendelkező ifjúsági szervezet tevékenységeinek köszönhetően rövid időn belül népszerűséget nyert a marosvásárhelyi magyar fiatalok, elsősorban a középiskolások körében.

Az egyesület 2009. augusztus 28-30. között szervezte meg az akkor még szűkkörű, helyi együtteseket felvonultató diáktáborát, a rendezvény azonban 2010-re már jóval nagyobb méreteket öltött: erdélyi és magyarországi együttesek, énekesek váltották egymást négy napig a színpadon, a rendezvényen pedig 15 ezer ember fordult meg. A 2011-es hasonló kaliberű volt, a szervezők azonban idén újra fejleszteni szeretnék.

A 2012-es fiERD Tábor már három különböző stílusú zenei színpaddal várja a fiatalokat, így a nagy magyar rock együttesek, a legdivatosabb lemezlovasok és a még felfedezésre váró környékbeli tehetségek is helyet kapnak a fesztivál zenei palettáján.

A fiERD Tábor azonban nem csak zenei programot kínáló fesztivál, hanem tartalmas kikapcsolódást kínáló esemény, így a táborjellegéhez hűen csapatjátékokkal, művészteleppel, sporttevékenységgel, túralehetőségekkel kecsegtet, sőt még kiugrási lehetőséget is kínál a tehetséges fiataloknak, azzal, hogy megszervezi saját tehetségkutatóját a tábor résztvevői közt.

Az augusztus 2-5. között zajló fiERD Tábort Erdély minden településén népszerűsítjük, így idén legalább húszezer látogatóra számítunk. Többnyire középiskolás, egyetemista és huszonéves fiatalok számítanak a fesztivál célközönségének, de az „öreg rockereket” is megszólítja majd az idei fesztivál nagyszínpadi kínálata.

Share this post

PinIt
scroll to top