Figyelem: bérletcsere kötelező!

Azok a diákok, akik két vonalra érvényes ingyenes bérlettel utaznak, akár büntetést is kaphatnak. Mindezt azért, mert a Siletina jegypénztárainál szeptemberben kiállított utazási bérletek a hírek szerint érvényüket vesztették.

Kissé homályos a helyzet, mivel a kiadott bérletekkel ez év végéig lehetne utazni. Igen ám, csak idő közben egy apró változás történt: októbertől ugyanis a Megyei Tanács visszavonta a két vonalra érvényes ingyenes bérleteket, és csupán egy vonalra korlátozta azokat. Emiatt kötelezik az illetékesek a diákokat arra, hogy ismét jelentkezzenek a Siletina jegypénztárainál, hogy átvehessék az új, tömegközlekedésben használható okmányt.

Simona Brâncovan, a Siletina közlekedési vállalat adminisztrátora pedig azt is elmondta, hogy az új jogszabály értelmében az októbertől érvényes ingyenes diák-bérletekkel csupán hétköznapokon lehet utazni, reggel 6 és este 8 óra között.

Aki tehát nem szeretne büntetéssel a markában ébredni, jobban teszi, ha mihamarabb megújítja utazási bérletét – figyelmeztet a Siletina.

Share this post

PinIt
scroll to top