Filmet forgatnak Marosvásárhelyen

Maros megyében forgatja a Billion Star Hotel (Billió csillagos hotel) című filmjét a Green Art Tour Kulturális Egyesület és a GAT Films. Az első egészestés román művészfilmként hirdetett alkotást Alecs Năstoiu rendezi, producere  Ovidiu Vasu.

Billion-Star-HotelA barátságról szóló film jeleneteit Marosvásárhelyen, illetve több Maros megyei településen veszik fel. A film kivonatolt forgatókönyve szerint a cselekményt három férfi véletlen találkozása indítja a marosvásárhelyi kisállomáson.

A vasúti sínek mellett találnak egy aktatáskát, amelyről feltételezik, hogy egy vagyont rejt – leteszik egy asztalra, körülülik, és elmesélik az életüket, majd életre szóló barátságot kötnek. Barátságuk annál is értékesebb, mert egész életükben a magánnyal küzdöttek, és annak ellenére, hogy tanult emberek, az utcára kényszerültek.

A film történetének végkicsengése azonban mindezek ellenére optimista, azt üzeni, hogy élet legnagyobb értékei közé a barátság, a család, az emberek közötti közelség tartoznak, nem pedig az anyagi javak.

Forrás: Vásárhely.ro

Share this post

PinIt
scroll to top