Fizetés nélkül távozhatunk! (ha nem adnak ‘bont’)

kasszabon

Nem ad ‘bon fiscalt’/pénztárjegyet az eladó?

Semmi gond. Tegyen el gond nélkül mindent, hívja a fogyasztóvédelmet, mondja el nekik, hogy mi történt és menjen nyugodtan haza, ugyanis a kormány ma elfogadott határozata értelmében, ha az eladó nem ad ‘bont’/pénztárjegyet, akkor mi nem vagyunk kötelesek fizetni, írja a gyergyoiportal.eu.

Továbbá márciusban lottójegyé alakul a pénztárjegy.

A nyugati mintára megszervezett lottózó működési elve, hogy azok, akik nyugtát kérnek a vásárlásaik után regisztrálhatják azt egy online rendszerben, amelyet a Román Lottótársaság fog működtetni.

A rendszerben való regisztráláshoz a nyugta számát, értékét, a vásárló nevét és személyazonossági számát kell megadni. A pénzügyminisztérium múlt hónapban jelentette be, hogy a lottótársaság havonta szervez majd sorsolásokat, ahol összesen 160 nyereményt (minden regionális adóhatóság esetén 20-at) sorsol ki. A nyeremények értéke 1 200 lej lesz.

Az adólottózóval a kormány a feketegazdaságot szorítaná vissza. Évente jelentős károkat okoz a kormánynak, hogy a kiskereskedelemben és a szolgáltatásoknál a gazdasági szereplők nem állítanak ki nyugtát, így próbálnak kibújni az áfafizetés kötelezettsége alól.

A szabályozás 2015 március 1-től lép érvénybe!

Share this post

PinIt
scroll to top