Fizikai bántalmazásból lett haláleset

Arról a 87 éves marosrücsi öregasszonyról van szó, aki annak következtében hunyt el, hogy unokájától három pofont kapott, amitől elesett, és az így keletkezett belső vérzés végzett az életével.

A hozzátartozók nem tudják, mi okozhatta a veszekedést a nagymama és az unokája között, a történet ugyanis csak reggel derült ki: ekkor vallotta be tettét a 28 éves unoka az öregasszony fiának. Amikor hívták a mentőt, már késő volt: beszállították ugyan a nénit a Sürgősségi Kórház intenzív osztályára, de az elhanyagolt belső vérzés miatt már nem menthették meg az életét. Három napra az incidens után az öregasszony elhunyt.

Hecser László, a Törvényszéki Orvostani Intézet vezetője úgy nyilatkozott, az öregasszony halálát valóban a pofonütések okozták, olyan értelemben, hogy azok váltották ki a mindössze 38 kilogrammot nyomó test földre esését. Az ütés következtében pedig súlyos belső vérzés alakult ki.

A fiatalember maga adta fel magát a rendőrségen másnap, miután az eset megtörtént. Bevallotta tettét, és részletesen beszámolt a történtekről a hatóságoknak. Jelenleg a Pszichiátrián kezelik, és megfigyelés alatt tartják, azonban ha vétkesnek találja őt a Bíróság, fizikai bántalmazás és emberölés vádjával börtönbüntetést is kaphat.

Share this post

PinIt
scroll to top