Florea: A Megyei Tanács célja a reptér tönkretétele

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere azzal vádolja a Megyei Tanács RMDSZ-es és USL-s képviselőit, hogy tönkretennék a Transilvania repülőteret azáltal, hogy elutasítják a légikikötő felülvizsgált közigazgatási tervét.

A Megyei Tanács napirendi ülésén ugyanis olyan határozattervezet szerepel, amelynek értelmében visszautasítanák a repülőtér tervét. A dokumentum szerint, amennyiben a tervet nem fogadják el, a Megyei Tanácsnak új Közigazgatási Tanácsot kell alkotnia, a jelenlegi adminisztrátorok mandátuma pedig akkor szűnik meg, amikor az új képviselőket kinevezik.

„A repülőtér a csőd szélén áll, és ez be is következik, erre a lehető legnagyobb felelősségtudattal hívom fel a figyelmet. Megpróbálják tönkretenni a repülőteret, talán az RMDSZ és a Szociál-Liberális Szövetség (USL) furcsa egyezsége által, amely szerint a mi légikikötőnket ingatlan-üzletté változtatnák. A legvilágosabb módon hívom fel a figyelmet… Nem várom el, hogy az USL-sek felelősségteljesek legyenek, hisz elég ha ránézünk a jelenlegi csapatra, és hozzájuk intézünk néhány mondatot, nyilvánvalóvá válik, milyen közigazgatást végeznek ott. Mindezért az RMDSZ-t tartom felelősnek, aki többséget képez a Megyei Tanácsban.” – nyilatkozta Dorin Florea. Hozzátette, nehogy azt képzeljék az RMDSZ-es tanácsosok, hogy megússzák számvetés nélkül a reptér terveinek a megsemmisítését, valamint annak a perspektívának a szerteoszlatását, amelyet a Transilvania repülőtér biztosít Marosvásárhelynek.

Amikor a dolgok menete javulni kezd, a választási kampány nevében megpróbálják tönkretenni azt a jót is, ami a jövőre nézve lehetőségnek számít – véli a polgármester.

A Maros Megyei Tanács ülésére november 29-én, csütörtökön kerül sor, amelynek keretében 16 határozattervezetről hoznak döntést a tanácsosok.

Share this post

PinIt
scroll to top