Florea: a polgármesterek a rossz törvények kísérleti egerei

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere is részt vett a Helyi Megválasztottak Ligájának ülésén, ahol bizonyos törvények javításáról, megváltoztatásáról is szó esett.

Florea szerint, többek között módosítani kellene a társasházi törvényt, valamint a hőenergiaellátásra vonatkozó jogszabályt, a polgármesterek ugyanis a rossz törvények kísérleti egerei.

„Azt ajánlom a politikai pártoknak, hallgassák meg polgármestereiket, és javítsanak azokon a törvénycsomagokon, amelyeken javítani kell.” – tanácsolta Dorin Florea. Hozzátette, valamennyi Kormány hibázott, de a legnagyobb tévedést 2004-ig követték el.

„Módosítani kell a lakásra vonatozó törvényen, a társasházakra, községi háztartásokra és a gázra vonatkozó jogszabályokon. Ez a rosszul megfogalmazott törvénycsomag eredményezte a mai rendszert. Még a banális kóborkutya-törvény esetében is, óriási hibákat követtek el a fellegekben járó parlament miatt.” – fogalmazott a városfő. „Mindenki nyugodtan ül, és mi Angela Merkelt várjuk, hogy oldja meg problémáinkat.” – tette hozzá Florea.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, milyen nehéz helyzetben vannak a helyi hatóságok amiatt, hogy megvonták tőlük az uniós támogatásokat. Az egyedüli beruházások, amelyek jelen pillanatban zajlanak, mind saját pénzalapokból fizetődnek ki.

Dorin Florea azt is kihangsúlyozta, egyáltalán nincs megelégedve a jelenlegi Maros megyei képviselők és szenátorok munkájával, beleértve a Demokrata-Liberális Párt tagjait is. „Amennyiben a polgármesterek parlamenti képviselők is lettek volna, írásban támasztom alá, hogy a Parlament aktivitása startból 40 százalékkal nőtt volna, vagyis a minőség és a hitelesség körülbelül 50 százalékkal emelkedett volna, ahhoz képest, hogy most alíg 2%-os.” – véleményezett a városfő hozzátéve, a Parlament egy „cirkusz”, „hisztis nőstényekből”, ellentmondó emberekből álló banda. „Ez nem politika” – vonta le végül a következtetést Florea.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top