Florea kinnebb tolná Marosvásárhely határait

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere azt szeretné, ha a város területe megnőne, ezzel pedig a lakosság száma is emelkedne.

A városvezető ugyanis nincs megelégedve az idei népszámlálás eredményeivel, ezért azt ajánlotta a helyi tanácsosoknak, fontolják meg a város kiterjesztését, és egyezkedjenek a Marosvásárhelyt övező községek bevonásáról.

Mint ismeretes, az elsődleges feldolgozásokból nemcsak az derült ki, hogy a megye lakossága öregedőfélben van, hanem az is, hogy a lakosok száma megcsappant. Ez pedig aggasztja a polgármestert, ugyanis ezzel a mutatóval a város mint település kategorizálása is módosul.

„Nyugtalanítanak a népszámlálás eredményei. Aggaszt az, hogy a lakosság száma csökkent. Nem lehetek nyugodt, hogy mint település visszaestünk.” – nyilatkozta Dorin Florea. A helyi tanácsosokkal folytatott megbeszélésen hozzátette, valamennyien tárgyalják meg a város határában lévő lakóterületek bevonását, ki-ki a saját politikai alakulatában, mert ha nem következik be az egyesítés, Marosvásárhely másodrangú városként végzi.

Share this post

PinIt
scroll to top