Florea szerint, Borbélyt akár adóminiszternek is lehetne nevezni

Dorin Florea szerint, Borbély László nyilatkozata a kiskazánokra vonatkozó környezetszennyezési adót illetően pszichózist kelt a lakosságban.

A polgármester ugyanis úgy véli, a környezetvédelmi miniszter nyilatkozata elhamarkodott, mivel egyetlen törvényt sem vezetnek be anélkül, hogy meg ne vitatnák azt a városok vezetőségével.

Florea Borbély bejelentését cinizmusként könyvelte el, méghozzá az RMDSZ szintjén. Hozzátette, nem lepődik meg a hallottak miatt, mivel ismeri a személyt, aki azt elmondta. Mindemellett, annyi adót említett már a miniszter – a személygépkocsikra, a füstre, most a kiskazánokra –, hogy adóminiszternek is lehetne őt nevezni – ironizált a városfő.

Mint ismeretes, Borbély László, környezetvédelmi miniszter a hét elején arról tett bejelentést, hogy az Európai Unió környezetszennyezési adót vezetett be az egyéni hőközpontok után. Nyugat-Európában már alkalmazzák, viszont Romániában ezt a fajta adót csupán 2013-ban vagy 2015-ben léptetnének érvénybe – nyilatkozta a tárcavezető.

Share this post

PinIt
scroll to top