Fodrászatból könyvtárat – ezt szeretnék a liberálisok

A Nemzeti Liberális Párt Maros megyei képviselete azt ajánlotta fel a Helyi Tanácsnak, hogy a Marosvásárhely főterén működő fordászatból könyvtárat alakítsanak.

Az ötlet azután jött, miután a Polgármesteri Hivatal eladásra vagy albérletbe bocsátaná a Győzelem téri, közel 250 négyzetméternyi területen üzemelő fordászat épületét.

A fordászat eladása annak a pénzgyűjtő akciónak a része, amelyet az önkormányzat a napokban indított azért, hogy összegyűjtse a 2 millió eurónak megfelelő pénzösszeget a Sportrepülőtér és az Aeroclub elköltöztetésére.

A Liberális Párt úgy véli, az önkormányzat anélkül is pénzhez tudna jutni, hogy eladná a feje fölül a város javait. Ugyanis, a Sportrepülőtér elköltöztetéséhez szükséges anyagiakat akár a sportklubok finanszírozási szerződéseiből is össze lehetne gyűjteni – állítják a liberális politikusok.

A javaslatot, amelyben a fodrászat helyén könyvtárat nyissanak, a jövő hét folyamán nyújtják majd be.

A Polgármesteri Hivatal a Győzelem tér 33. szám alatti épületet 1 millió 127 ezer 746 euróért adná el. Ez az irányár az idei árverésen. Az ingatlant ugyanis 2008-tól napjainkig összesen hatszor is eladásra bocsátották, azonban az árveréseken senki sem jelent meg.

Egy másik megoldás a pénzszerzésre az épület bérbe adása lenne. A benne lévő helyiségek hasznosságát és rendeltetését illetően, négyzetméterenként havonta 55,91 vagy 31,99 lejt kellene fizetnie a bérlőnek – szabták meg az önkormányzat képviselői.

Hogy végül mi lesz a sorsa a főtéri fodrászatnak, arról a tanácsosok ebben a hónapban hoznak majd végső döntést.

Share this post

PinIt
scroll to top