Földalatti parkoló kialakításáról fogadtak el partnerségi megállapodást a Maros Megyei Tanács mai ülésén

Földalatti parkoló kialakításáról fogadtak el partnerségi megállapodást a Maros Megyei Tanács mai ülésén, és jóváhagyták a megyei kórházak pályázatait, amelyet az Országos Újjáépítési Alaphoz nyújtanak be.

A Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó kórházak a járóbeteg rendelők felújítására, a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet az Intenzívterápiás Részleg és a műtők korszerűsítésére tenne le pályázatot. Az Aquaserv Vízszolgáltató vállalat a Nagy Infrastrukturális Beruházások keretében készített elő két pályázatot. Az egyik az Aquaserv által üzemeltetett telephelyek energiahatékonyságának növelése, a másik Aquaserv tevékenységének digitalizálása a vízveszteség-kezelő rendszer fejlesztéséhez.

A tanácstestület jóváhagyta továbbá az általános költségvetés kiigazítását 230.000 lejjel, amelyet a hozzáadottérték-adóból levont összegekből utalták vissza. Ezt az összeget a közigazgatási egységek költségvetésének kiegyensúlyozására szánják. Több alintézmény is kisebb költségvetés-kiegészítésben részesült, többek közt a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság is, amelynek 2.453.000 lejt ítéltek meg. A Maros Megyei Kórház 5.322.000 lejes, a Dicsőszentmártoni „Dr. Gheorghe Marinescu” Kórház pedig 770.000 költségtámogatásban részesült állami forrásból a Közegészségügyi Hatóságon keresztül.

Elfogadták ugyanakkor a Maros Megyei Tanács és Marosvásárhely önkormányzata közötti együttműködési megállapodást, amely egy mélygarázs építésére vonatkozik a volt Park Hotel területén. Az átfogó projekt részeként a megye és a város egy 275 férőhelyes mélygarázst építene a Városháza, a Cuza Vodă és az Enescu utcák kereszteződése környékén. Mivel az önkormányzat tulajdonában levő terület nem elegendő a parkoló kialakítására, partnerségi megállapodást kért a Maros Megyei tanácstól, hogy a tulajdonában levő terület egy részét adja át a földalatti parkoló megépítésére.

“A Városháza utca 2. szám alatt levő 3209 négyzetméteres összterületből 888,5 négyzetmétert adunk át a mélygarázs megépítésére. A Maros Megyei Tanács a tulajdonában levő területrész karbantartását és működtetését vállalja. Mivel ebben a kérdésben a Maros megyei lakosok érdeke egybeesik a városlakók igényével, célszerűnek és hatékonynak látjuk, hogy a megye és a város együttműködjön ennek a beruházásnak a kivitelezésében” – hangsúlyozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Share this post

PinIt
scroll to top