Folyamatosan fejlődnek és bővülnek a magánkórházak

Amíg az állami egészségügyi intézmények a pénzhiánnyal és a nincstelenséggel küszködnek, addig a magánkórházak megengedhetik maguknak, hogy több ezer eurós befektetésekbe kezdjenek betegeik egészségi állapotának orvoslása érdekében.

Csupán néhány hónappal az első Maros megyei magánszülészet megnyitása után, a marosvásárhelyi Nova Vita Egészségügyi Központ ismét fejlődésnek indul, ezúttal a költségek meghaladják a 1,5 millió eurót. A bővítési hullám magába foglalja egy szív- és érrendszeri betegségeket kezelő klinika kialakítását, valamint egy gyerekeknek szánt rehabilitációs központ létesítését.

E hónap végéig megérkeznek a felszerelések a szívsebészetre. Ezek összértéke 500000 euró. A tervek szerint idén októbertől már működtetni is tudják a szívsebészeti klinikát, dr. Radu Deac-kal az élen – nyilatkozta Ionela Ciotlăuş, a központ gazdasági igazgatója.

Hozzátette: ugyancsak idén, az év végéig tervezik a gyerek-rehabilitációs központ megnyitását is. A munkálatok javában zajlanak, ezek és a felszerelés összértéke körülbelül 1 millió eurós összeget jelent.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top