Folytatódik a vár felújítása

Folytatják a decemberben abbamaradt munkálatokat a marosvásárhelyi várban, miután sikerült 17 millió lejt elkülöníteni a költségvetésből erre a célra. Ezt az összeget a város később visszakapja az Európai Uniótól.

kozepkori.var.2013

A marosvásárhelyi vár felújítását 2011-ben kezdték el, egy európai uniós pályázaton nyert összegből, összesen 29 millió lejből. A munkálatoknak 2013 novemberére készen kellett volna lenniük, de mivel ez nem sikerült, halasztást kért a város. A meghosszabbított határidő 2014 augusztusa, ha eddig sem sikerül befejezni a munkálatokat, még egy halasztást kérhetnek.

A legfontosabb az infrastruktúra kiépítése, azaz a kanalizálás, a gáz-, víz-, villanyvezeték, valamint az utak kiépítése lenne. Jelenleg ezek hiánya okozza a legnagyobb problémát, mivel így például fűteni sem lehet az épületeket, mondta el a Székelyhonnak Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója. Ezután következne a parkosítás, amit azonban csak tavasszal vagy ősszel lehet megoldani, Soós Zoltán szerint pedig nem valószínű, hogy tavaszig olyan állapotban legyen a vár, hogy elkezdhessék a park kialakítását.

Forrás: Székelyhon.ro

Share this post

PinIt
scroll to top