FRISSÍTVE: 14 gyerek kapott klórmérgezést a szászrégeni strandon

A szászrégeni strand vízének klórtartalma a normális paraméterek között volt vasárnap, amikor az intoxikáció bekövetkezett – erősítették meg a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a szászrégeni önkormányzat képviselői, a mérgezést követően elvégzett vizsgálatok eredményei alapján.

Az incidenst követően, a létesítményt azonnal kiürítették. A strand azóta is zárva van.

A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felméréseket végzett rögtön a mérgezés után, melyekből egyértelműen kiderült, a medencék vízeiben a klórtartalom nem haladta meg a megengedett értékeket. A szakemberek azonban másodlagos ellenőrzéseket is végeztek, amelyek eredményére még várni kell.

Koss Gabriella, a szászrégeni önkormányzat titkára úgy nyilatkozott, valószínűleg a meleg hatására és a klórra való érzékenység miatt lettek rosszul a gyerekek. Ugyanis nem is jöhet szóba, hogy bolondozásból valaki klórt szórjon a vízbe. A strand víztisztító rendszere automata funkciójú, ami azt jelenti, hogy ha a vízben a klórtartalom túllépi a megengedett határt, leáll. Hozzátette, amíg nem tisztázódik a helyzet, a strand zárva marad.

A létesítmény vezetősége ugyanakkor azt ígéri, hogy változtatni fog a víztisztítási és -szűrési módszereken, hogy a jövőben elkerülje a hasonló incidenseket.

A vasárnapi esetet véve alapul, a Közegészségügyi Igazgatóság ismét megkezdte az ellenőrzéseket a megye strandjainál.

Share this post

PinIt
scroll to top