Frunda és Borbély is jelen volt a vasárnapi villámcsődületen

faoleles2013Több mint százan gyűltek össze tegnap délután Marosvásárhelyen, a főtéri virágóránál, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a felelőtlen fakivágások ellen. A villámcsődületen egyes civilszervezetek képviselői is jelen voltak, valamint Borbély László parlamenti képviselő és Frunda György, a miniszterelnök tanácsadója is.

Mivel a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal több fát is kivágott a Mihai Viteazu utcából a közúti forgalom megkönnyítésének céljából, a marosvásárhelyieknek betelt a pohár: békés tiltakozóakciót – villámcsődületet szerveztek, amelynek értelmében pontban ötkor megöleltek egy-egy fát a város központjában. Az eseményt a Ne vágj ki minden fát Facebook csoport szervezte.

„Megpróbáljuk felhívni a figyelmet arra, ami a városban történik, a fakivágásokra.” – nyilatkozta a megmozduláson jelen lévő Frunda György, volt RMDSZ-es szenátor, aki szerint nálunk olyan tanácsi határozatok mellett vágják a fákat, amelyekről senki sem tud.

„Emberek, akiknek nincsen hozzáértésük, rosszindulatúak, akiknek a természet nem jelent semmit, egyszerűen nyírbálják a fákat. Úgy hiszem, erre létezik büntetőjogi felelősség. Arra szólítom fel a jogi szerveket, indítsanak bűnvádi eljárást azok ellen, akik elrendelték és kivitelezték a fakivágásokat, hogy derüljön ki, jogosan tették-e vagy sem.” – fogalmazott Frunda.

Borbély László, parlamenti képviselő is osztja Frunda György véleményét: felszólítja a marosvásárhelyieket arra, hogy állítsák meg közösen a fakivágásokat, amelyek szerinte csúfot űznek a városból.

Mint ismert, az RMDSZ tanácsosai is tiltakoztak az önkormányzat fakivágási és –metszési módszerei ellen. Peti András, helyi tanácsos úgy nyilatkozott, a Polgármesteri Hivatal nem tartja be a határozatban előírt lépéseket. Éppen ezért, április 11-én, a Helyi Tanács ülése előtt, az RMDSZ-es tanácsosok villámcsődületet tartottak az önkormányzat épülete előtt, amelyen több tíz marosvásárhelyi is résztvett.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top