Frunda György: Csupán a terelőutak megépítése után csökkenhet a zaj- és levegőszennyezés a városban

Az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje szerint csupán a terelőutak megépítésével lehet orvosolni a nagy lakónegyedek zaj- és levegőszennyezési problémáit.

Frunda György úgy véli, semmilyen más megoldás nem csökkenti a forgalmat és a kipufogógázak mennyiségét. Az RMDSZ polgármester- és tanácsosjelöltjei hétfőn délelőtt találkoztak a Tudor-negyedbeli lakókkal. Legtöbben a városba bejövő nagy forgalomra és az általa okozott zajra panaszkodtak.

Sajnos, a városon áthaladó forgalom nagy része Segesvár felől a Tudor negyedbe érkezik, ők csupán átvergődnek a városon úticéljuk más település. A város körgyűrűjének az volna a szerepe, hogy az áthaladó forgalom elkerülje a várost, a Tudor-negyedben és más városrészben élőknek pedig nyugodtabb és csendesebb lakókörnyezetük legyen – fogalmazott Frunda György.

Az RMDSZ marosvásárhelyi polgármester-jelöltje elmondta: ő és csapata nagyon hosszú ideje elkötelezett híve a körgyűrű létrehozásának. Sajnos, az út megépítése a jelenlegi polgármester gáncsoskodása miatt évről-évre elmarad – hangsúlyozta Frunda György.

Közlemény, Fotó: frunda.ro

Share this post

PinIt
scroll to top