Frunda szerint Florea esélyeit növeli a Benedek Imrére vagy Smaranda Enachéra leadott magyar szavazat

Megválasztása esélyeiről beszélt mai sajtótájékoztatóján Frunda György, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje. Lokodi Edit Emőke az RMDSZ Maros megyei tanácselnök-jelöltje a ma kezdődött kampányról nyilatkozott.

Frunda György szerint az EMNP támogatását élvező Smaranda Enache, az MPP színeiben induló Benedek Imre és szintén az MPP városi tanácsosi listáján feltűnő, az RMDSZ-ből kivált Benedek István rontják az RMDSZ-es polgármesterjelölt esélyeit.

„A szavazópolgároknak tudniuk kell, hogy minden egyes voks, amelyet Enachénak vagy Benedeknek szánnak, a jelenlegi polgármester, Dorin Florea esélyeit növeli. A jelölteknek, akik a felmérés alapján mögöttem szerepelnek, el kell dönteniük, hogy Florea javára rontják lehetőségeimet, vagy visszavonulnak, hogy éles küzdelem legyen köztem és a jelenlegi polgármester között.” – emelte ki Frunda György.

Lokodi Edit Emőke hangsúlyozta, hogy az RMDSZ felkészült, tisztességes kampányt fog folytatni. Szerinte az RMDSZ kiforrt programmal rendelkezik, olyan ígéreteket tartalmaz, melyek a gazdasági válság elmélyülése esetén is kivitelezhetők.

A sajtótájékoztatón szóba került a MOGYE ügy is. Frunda szerint az RMDSZ állásfoglalása helytálló volt, amikor a tanügyi törvény szigorítását kérte. Úgy vélekedett: a MOGYE szenátusa az Egyetem Chartájába kellett volna foglalja a magyar kar feltételeit.

„Kérdéses, hogyha legalább öt napon belül nem oldódik meg a MOGYE problémája, a magyar diákok milyen jogi keretek között fognak felvételizni? A magyar diákok nélkül életképtelen ez az egyetem, hiszen szükség van mind a román, mind a más nemzetiségű hallgatókra is” – nyilatkozta Frunda György. A polgármesterjelölt azt is kiemelte, hogy az egyetemi autonómia alkalmazásához szükséges a multikulturalizmus elfogadása és tiszteletben tartása.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top