Frunda terelőutat ígér, 6 hónap alatt

Most már hivatalosak a pletykák: Frunda György szenátor lesz az RMDSZ jelöltje a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért folyó harcban, Vass Levente urológus és az Egészségügyi Minisztérium tanácsadója helyett.

Az RMDSZ Municipális Tanácsa a tegnapi ülését követően bejelentette: Frunda György jelölteti magát a polgármesteri székre Vass Levente helyett, aki személyes okok miatt lépett ki a 2012. júniusi választásokból.

A gyűlés után Frunda úgy nyilatkozott, három nappal a tanácsülés előtt hozta meg döntését, hogy megméretteti magát a helyhatósági választásokon. Néhány napon belül közzé is teszi választási programját, de azt állítja, a jelenlegi közigazgatás folyamatban lévő projektjeit is kivitelezné, amelyeket persze ő is fontosnak és életképesnek tart – mint például a Jedd-Megyei Kórház közötti terelőút tervét.

A szenátor hozzátette, amennyiben ő lesz a polgármester, minden hétfőn azzal indítaná a hetet, hogy a város előnyeiről folytat majd megbeszéléseket a Megyei Tanács elnökével és a megye prefektusával. Továbbá megépítené a város terelőútját is, méghozzá 6 hónap leforgása alatt.

Frunda Györgyöt a Marosvásárhely iránti felelősség és a csapatszellem bírta arra, hogy jelöltesse magát az idei választásokon – indokolta a döntését a szenátor. Az RMDSZ felkérte ugyan őt rá, hogy induljon a választáson, viszont nehéz időszakban tette – folytatta Frunda, aki úgy véli, gyakorlatba tudná ültetni városunkban mindazt, amit Strassbourgban és Bukarestben tanult, illetve látott.

Az RMDSZ új jelöltje azt szeretné, hogy a polgármesteri tisztségre pályázó Smaranda Enache és Benedek Imre is támogatná őt a választások alatt, ezért azt tervezi, hogy mielőbb tárgyalni fog a két jelölttel. Ugyanakkor a nonprofit szervezetekkel és az egyházak képviselőivel is elbeszélgetne, ugyanis azt tapasztalta, az egyetemi tanároktól kezdve a piaci kofáig mindenki elégedetlen a sorsával, és változást akar. Éppen ezért, két lehetőség adódik: továbbra is sértettnek lenni és a folytatásra szavazni, illetve ennek ellentéteként a változásra voksolni – vázolta fel a helyzetet Frunda.

Ami az esetleges összefogást illeti a másik két magyar párt – Magyar Polgári Párt (MMP), az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az RMDSZ között, Frunda úgy nyilatkozott, ez nem fog létrejönni, ugyanis az MMP köteles jelöltet indítani, máskülönben kihúzzák a pártok listájáról. A EMNP pedig egyértelműen azt célozza meg, hogy romba döntse az RMDSZ-t és kizárja azt a Parlamentből. Viszont az RMDSZ-nek egyetlen ellenfele van: az emberek bizalma – hangsúlyozta ki a szenátor.

Share this post

PinIt
scroll to top