Fű a parkolóban, autó helyett

parkingday2013A Maros Közösségért Alapítvány és az UnDaVerde Egyesület közösen szervezte meg ma, Marosvásárhely főterén a Parking Day elnevezésű akciót.

„A lassúbb forgalom élettel teli várost jelent.” „A biztonság érzete a városi élet létfontosságú jellemzője.” „Az élet nélküli városok egyre elterjedtebb jelenséget képviselnek.” jelmondatokkal a szervezők azt szándékozták bebizonyítani, hogy egy közparkolóból könnyen létrejöhet közpark.

Az egyesületek képviselői egy parkolóhelyet foglaltak el, azonban nem egy járművel, hanem zöldövezettel. Engedélyt kértek rá, megvásároltak egy parkolójegyet, és a gépjármű helyét gyeppel töltötték be.

„Ha mindannyian parkolójegyet vásárolnánk a központban, és autók helyett másképp töltenék azt ki, teljesen más városi kép alakulna ki a főtérről.” – nyilatkozta Klaus Birthler, az UnDaVerde építésze. Hozzátette, az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a város közterületeire, a gyalogosokra és biciklisekre.

Az esemény része a PARK(are)/PARK(ing) Day projektnek, és a Bartók Béla, valamint a Horea utcák közötti szakaszon zajlott. Hasonló akciókat világszinten tartanak, Marosvásárhelyen viszont a mai premiernek számít.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás és fotó: citynews.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top