Gondok az infrastruktúra körül

Úgy tűnik, csak lesz valami az Egyesülés negyedbeli körforgalom-projektből. A már három éve megkezdett tárgyalások ugyanis elrendeződni látszanak.

Négy család birtokát érinti a marosvásárhelyi volt Kossuth, Bărăganului és a Tisza utcák találkozásánál tervezett körforgalom kialakítása. Három családdal sikerült megegyezni, a negyedik birtokos azonban nem enged a huszonegyből. Azaz az… 500 euró/négyzetméteres árból! Rodica Fărcăşan, a Polgármesteri Hivatal technikai aligazgatója szerint, horribilis összeget kér az illető a területért. A többiekkel 62,5 euró/négyzetméteres áron üzleteltek, ehhez képest az 500 rengeteg és igazságtalan is.

Mivel nem sikerült a családdal semmiképp sem kiegyezni, a hatóságok a kisajátítási törvény alapján fognak cselekedni. A körforgalom megépítése fontos, ezért a törvény értelmében az érintett területet egy szakember felértékeli majd, az általa megszabott összeget pedig az önkormányzat átutalja a családnak. És ha a fenti eljárást sem tartaná helyénvalónak, a család akár be is perelheti a Polgármesteri Hivatalt – véleményezett Rodica Fărcăşan.

A körforgalom létrehozása több mint 1 millió euróba kerül, általa pedig kapcsolatba kerül majd a Burebista sugárút a Maros hídjával.

Share this post

PinIt
scroll to top