Gorillaz Sound System a Félszigeten!

Valamikor réges-rég a mesterséges pop és a káosz uralta a Földet. De aztán a káoszból felbukkant a Gorillaz: négy emberszabású hős, akik azért jöttek el, hogy egyesült erővel megmentsenek bennünket… és közvetlenül utánuk, bakelitlemezekkel teli dobozokkal a kezükben, fülhallgatóval a fejükön, jöttek a Gorillaz Sound System tagjai, hogy a világ elsőszámú audio-vizuális élményével kápráztassanak el.

Ez a világ legnépszerűbb rajzfilm-zenekara, a Gorillaz, és az alternatív popzenéjüket a világon körbeutaztató Gorillaz Sound System egyik lehetséges eredettörténete. Persze van egy sokkal konvencionálisabb is: a Blur vezérfigurája, Damon Albarn és a képregényrajzoló Jamie Hewlett 1998-ban hívta életre a hamar világhírűvé váló virtuális zenekart, amelynek az utóbbi tíz év zeneileg legintelligensebb és szövegvilág szempontjából legelszálltabb megaslágerei köszönhetőek.

A 2008-ban létrejött Gorillaz Sound System szintén a projekt része, és kitűzött céljuk, hogy bakeliten, rendkívül látványos, animált projekciókkal, MC-kel megtámogatva a világ minden sarkába eljuttassák 2D, Murdoc Niccals, Noodle és Russell üzenetét. A DJ-ket, perkucionistákat, két MC-t és VJ-t is felvonultató brit alakulat zenéjében természetesen központi helyen szerepel a Gorillaz-repertoár magja, de az sem kizárt, hogy váratlanul felismerjünk egy Led Zeppelin-refrént vagy egy AC/DC riffet a „A G.S.S. az egyetlen olyan formáció, amiben magamon kívül meg tudok bízni, ha a z amigóim szórakoztatásáról van szó. Különben is túl hosszúak a körmeim ahhoz, hogy előkotorjam a bakeliteket a lemeztáskából” – mondja Murdoc Niccals, a Gorillaz Augusztus 27-én a Gorillaz Sound System jóvoltából a legnagyobb Gorillaz-számokra mozdulhatnak meg a félszigetezők. Az elsősorban a Gorillaz repertoárjából felépített
másfél órás dj-show elképesztő vizuáljaiban a világ legpoposabb grafikái kelnek majd életre a Félszigeten a Gorillaz Sound Systemet támogató VJ-k irányításával.

A Félsziget Fesztiválra augusztus 26-29. között kerül sor Marosvásárhelyen, a rendezvény programja elérhető a www.felsziget.ro címen. Bérletek az Eventim.ro hálózatában kaphatóak 199 lejért, a napijegyek 80 lejbe kerülnek.

Share this post

PinIt
scroll to top