Gyermeknapi programok Marosvásárhelyen

Gyermeknapi programok Marosvásárhelyen és a megyében.

Ünnepi előadás és díjkiosztó

A gyermeknap alkalmából ünnepi előadásként tekinthető meg Bagossy László A sötétben látó tündér című mesejátéka a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadásában. Ugyanebből az alkalomból kerül sor a Mit lát a sötétben látó tündér? mottóval meghirdetett rajzpályázat díjkiosztójára is. Az előadás a színház Nagytermében holnap délelőtt 11 órától kezdődik, a gyermekek szimbolikus árú, 1 lejes jeggyel tekinthetik meg a mesejátékot. A díjátadásra az előadást követően kerül sor negyed 1-től a Nagyterem színpadán, ahova várják azokat is, akik korábbi előadáson nézték meg a mesejátékot és részt vettek a rajzpályázaton.

Játék a Tudor negyedben

Az Alpha Transilvană Alapítvány a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal közösen gyereknapi rendezvényt szervez a START program kedvezményezettjeinek és minden Tudor negyedben lakó kisgyereknek (4 éves korig). A szülők és gyermekek alkotóműhelyekben tehetik próbára ügyességüket, kincskeresésen, célba dobáson és sok más szórakoztató játékban vehetnek részt. Az eseményre a Vrancea sétányon (a 3-as számú általános iskola mellett) 17.30 órától kerül sor.

Június elseje a csendőrségen

A Maros Megyei Csendőr-felügyelőségen tölthetnek el egy izgalmas délelőttöt június elsején a megye kis és nagyobb gyerekei. Délelőtt 10 órakor a csatófalvi iskola 120 diákja és több mint 200 marosvásárhelyi óvodás vendégeskedik a csendőrségen, ahol a Nyílt nap a gyerekeknek című kezdeményezés keretében megismerkedhetnek a csendőrök munkaeszközeivel, felszereléseivel, illetve a szolgálati kutyák bemutatóját is megcsodálhatják és harcművészeti bemutatókat is láthatnak. Ezt követően a csatófalvi gyerekek a csendőrök társaságában meglátogatják a marosvásárhelyi állatkertet.

Vendégségben a Kobak könyvesboltban

Június elsején délelőtt 10 órától a marosvásárhelyi Kobak könyvesbolt (Győzelem tér 34. szám) vendégül látja a Stefánia óvoda egy gyerekcsoportját. A foglalkoztató programok után a szervezők ajándékkal kedveskednek a meghívottaknak. A könyvesbolt egész hetes árkedvezményt biztosít a gyerekkönyvekre.

Kincskeresés a Somin

A Kulcs Egyesület és a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem óvó- és tanítóképző szakos marosvásárhelyi kihelyezett tagozata kincskereséssel egybekötött gyermeknapi programra várja a Somostetőre a Marosvásárhelyi 2-es Számú Általános Iskola két első és két második osztályát, mintegy 120 gyereket.

Ludas Matyi mesemusical

A Háromszék Táncegyüttes június elsején 19 órától a Maros Művészegyüttes kövesdombi előadótermében mutatja be a Ludas Matyi című mesemusicalt. Betanító játékmester: Novák Péter, rendező-koreográfus: Novák Ferenc. Óvodásoknak 5, diákoknak 8, felnőtteknek 15 lejbe kerül egy jegy. Az előadást csütörtökön 10.30, illetve 12.30 órától ismétlik.

Művészetis diákok kiállítása

Június elsején 18 órakor a Művészeti Líceum V-VIII. osztályos diákjainak munkáiból nyílik kiállítás a Kultúrpalota földszinti galériáiban.

Játszóház Marosszentgyörgyön

A marosszentgyörgyi unitárius templomban holnap délután 5 órától játszóház nyílik. Ez alkalommal unitárius vallású pedagógusok – Nagy (Kovács) Réka angol-román szakos tanárnő, Cseh Emőke Magdaléna marosvásárhelyi óvónő, Tóth Kis Tímea Tünde marosszent-annai óvónő – készség- és kreativitásfejlesztő játékokat tanítanak. A rendezvény szervezői elsősorban 6 hónapos és 8 év közötti gyermekek, illetve szüleik és nagyszüleik jelenlétére számítanak.

Segesvári rendezvények

A Segesvári Polgármesteri Hivatal egész napos programmal kedveskedik a gyerekeknek. Délelőtt 11 órától az óvodák felvonulásával kezdődik az ünnep (1918. December 1. utca), 11.30-tól az Octavian Goga téren alkotóműhelyekben ügyeskedhetnek, aszfaltrajzokat készíthetnek a gyerekek, ugyanitt A gyermekkor varázsa címmel festménykiállítás nyílik. Déli 12 órakor a Zaharia Boiu városi könyvtárba, A világ gyermekszemmel című rendezvényre várják az érdeklődőket, 13 órától a Radu Voina Sportcsarnokban kézilabdameccsre, az I-IV. osztályos diákok Június 1. kupájára kerül sor, 19 órától pedig a Mihai Eminescu-teremben moderntánc-bemutatóval zárul a rendezvénysorozat.

Forrás: e-nepujsag.ro

Share this post

PinIt
scroll to top