Gyors léptekkel közeledik az Alter-Native

Javában zajlanak már az előkészületek az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra, amelynek ezúttal is a marosvásárhelyi Kultúrpalota ad otthont.

KultúrpalotaA Maros megyei MADISZ által szervezett 21. filmszemle egyik különlegessége éppen az évek óta megszokott helyszínnel kapcsolatos: a fesztivál szerves részét képezi annak a több hónapon át tartó rendezvénysorozatnak, amelyet a Kultúrpalota építésének 100. évfordulója alkalmából szervez a Maros Megyei Tanács. Így a filmmustra kínálatában több olyan programpont is szerepel majd, amely a város szimbólum értékű épületével és annak jeles ünnepével kapcsolatos. Bemutatják például a Kultúrpalota 100 című némafilmet, amely Schneider Tibor rendező-operatőr munkája.

De nem csak a fesztivál helyszíne lesz változatlan, hanem az időpont is: a 100 éves a Kultúrpalota rendezvénysorozatot népszerűsítő román nyelvű szórólapokon és plakátokon megjelentekkel ellentétben nem októberben, hanem idén is november elején, 6-a és 10-e között tartják a filmszemlét. A jegyek és bérletek ára nem változik tavalyhoz képest: a jegyekért 15, az öt napra szóló bérletért pedig 40 lejt kell majd fizetni.

A 21. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra szeptember 21-éig lehet még benevezni a versenybe szánt alkotásokat, kisjáték-, kísérleti, dokumentum- és animációs film kategóriákban. Eleddig csaknem 550 kisfilmet neveztek be, és ezek több mint felét el is juttatták már a szervező MADISZ-hoz. Akárcsak az előző esztendőkben, idén is az előzsűri dönt majd arról, hogy a beküldött kisfilmek közül melyek kerülnek be a fesztivál versenyprogramjába. Az előzsűrizés szeptember 25-e és 29-e között zajlik majd.

Share this post

PinIt
scroll to top