Halálos közúti baleset Marosvásárhelyen – egy kis botránnyal fűszerezve

Tegnap este, a marosvásárhelyi Dózsa György úton egy 41 éves, roma származású lakost gázolt halálra egy személygépkocsi.

A tragikus balesetet követően, az áldozat szintén roma nemzetiségű rokonai, ismerősei és szomszédjai azonnal a helyszínre siettek, és megpróbáltak a maguk módján bosszút állni a sofőrön.

A Forgalmi Rendőrség képviselőinek szükségük volt erősítésre ahhoz, hogy lecsillapítsák az egybegyűlt, dühöngő tömeget.

Az előzetes információk szerint, az áldozat nem a megengedett helyen, tehát szabálytalanul szelte át az úttestet, amikor a közeledő autó telibe találta. A hatóságiak ugyanakkor azt is kijelentették, a sofőr nem fogyasztott alkoholt, mielőtt a volán elé ült volna.

Az egybegyűlt romáknak azonban nem tetszett a rendőrök megállapítása, ezért végül fegyverrel és könnygáz-puskákkal fenyítették és fékezték meg őket a közbiztonságiak.

A személygépkocsi vezetője egy 25 éves, marosszentkirályi fiatalember, aki ellen bűnvádi eljárást indítottak, szándékos emberölés vádjával. A nyomozások azonban még folytatódnak, ugyanis a rendőrök szerint a gyalogos volt a hibás, de emellett meg kell még állapítaniuk azt is, hogy a sofőr betartotta-e a törvény által megszabott sebességkorlátozást, vagy sem.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top