Halálra gázolt egy biciklist, mégis szabadlábon védekezhet

Ilyenkor szoktuk azt mondani, ezek a román törvények!

Arról a 35 éves körtvélyfái férfiról van szó, aki ezelőtt két évvel is már összetűzésbe került a törvénnyel azáltal, hogy balesetet okozott autójával, ráadásul vezetői jogosítványa sem volt. Tegnap megismétlődött a történet: szintén hajtási nélkül ült be autójába ugyanaz a körtvélyfái férfi, és ismét balesetet okozott. A különbség viszont az, hogy ezúttal az áldozat nem élte túl az ütközést.

A férfi ittasan ült a volánhoz. Száguldása közben nem vette észre az amúgy szabályosan közlekedő biciklist, és elütötte. Az áldozat azonnal meghalt. Mámoros állapotában a sofőr elhagyta a helyszínt, ügyet se vetve a balesetről. A rendőrség azonban elfogta, de 24 óra letartóztatás után szabadon engedte.

Hogy miért? A válasz: a férfi nem jelent veszélyt a környezetére. Ismételjünk akkor egy keveset: kétszer okozott közúti balesetet, kétszer ült jogosítvány nélkül volánhoz, ittasan is vezetett, és halálra gázolt egy biciklist – ebből miként jutottak erre a következtetésre a hatóságok, képtelen kilogikázni.

Egyet azért meg kell hagyni: Vajda László ellen jelenleg szándékos emberölés és ismételt hajtási nélküli vezetés vádjával indítottak eljárást.

Share this post

PinIt
scroll to top