Hálapénz elfogadásán értek tetten egy marosvásárhelyi orvost, előzetes letartóztatását kérik

Kedden jelentette be a marosvásárhelyi Táblabíróság melletti ügyészség, hogy harminc napos előzetes letartóztatását kéri annak az ortopéd szakorvosnak, akit tetten ért a rendőrség, miközben hálapénzt vett át egy betegtől, írja a Punctul.

halapenz

Adrian Dumitru Ivănescu marosvásárhelyi ortopéd szakorvost hétfő reggel érték tetten, amint egy műtét fejében 800 euró csúszópénzt vett át. Valentina Gândilă marosvásárhelyi főügyész elmondta, az orvos ellen hálapénz elfogadásának bűncselekménye miatt bűnügyi eljárást indítottak.

A marosvásárhelyi Táblabíróság melletti ügyészség közleménye szerint, júliusban az illető orvos 300 eurónak megfelelő összeget fogadott el a betegtől egy gerincműtét elvégzésére. A beavatkozás után azonban közölte vele, hogy az operáció sokkal többe került, ezért 1000 eurót kér, amin majd az altató és a rezidens orvosokkal fog osztozni. A beteg azonban azt válaszolta, hogy nincs ennyi pénze.

Időközben a pácienssel egy kontroll során közölte a sebész, hogy újabb sebészeti beavatkozásra szorul, amelyet csak akkor hajlandó elvégezni, ha a család kifizeti az 1000 eurónak megfelelő összeget.

Miután a család elmondta, hogy nincs honnan összeszedniük ennyi pénzt, az orvos megdöbbentő választ adott: arra kérte adják el javaikat vagy lakásukat, de a beavatkozás elvégzéséhez mindenképp teremtsék elő az összeget.

A beteg ezután jelentette az esetet a rendőrségen. Végül a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség különleges bevetési egységének közreműködésével hétfőn reggel adták át a hálapénzt az orvosnak, akit a rendőrök azonnal őrizetbe vettek.

Az orvos harminc napos előzetes letartóztatását illetően a napokban dönt a marosvásárhelyi Táblabíróság.

Share this post

PinIt
scroll to top