Három halott és két sebesült Maros megye útjain, a hétvége alatt

Három személy vesztette életét Maros megyében, az elmúlt hétvégén bekövetkezett súlyos közúti balesetek során, továbbá két másik személy is megsérült, elsősorban a figyelmetlenség, a gyorshajtás és az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség miatt.

Január 6-án, délután 18 órakor, az E60-as nemzetközi út Kutyfalva településen áthaladó szakaszán, egy autóbusz halálosan elgázolt egy gyalogost. A helyszínelők szerint, a gyalogos szabálytalanul és nem a megengedett helyen szelte át az úttestet. Az autóbusz Marosvásárhely-Marosludas települések között, menetrend szerint ingázott, és szabályosan közlekedett. A járműben 16 utas volt, közülük senki sem sérült meg.

Január 7-én, délután 16 óra 41 perckor, a 15-ös országúton, Marosfelfalu határában, egy személygépkocsi sodródott le az úttestről, és csapódott neki egy hídfőnek. Az autó sofőrje az előtte lévő enyhébb kanyarban elvesztette uralmát a jármű fölött, amely a túlzott sebesség hatására lecsúszott az útról, és egy hídfőnek ütközött. A baleset során, a gépkocsi két utasa elhunyt, a sofőr pedig súlyosan megsérült.

Január 8-ról 9-re virradóan, éjjeli 00 óra 42 perckor, az E60-as nemzetközi út Búzásbesenyő településen áthaladó szakaszán, egy személygépkocsi borult fel, lesodródva az úttestről. A jármű vezetője nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességkorlátozást, így az előtte lévő enyhébb kanyarban az autó lefordult az útról. A baleset nyomán a jármű utasa súlyosan megsérült.

Share this post

PinIt
scroll to top