Három kábítószerforgalmazót tartóztattak le

A Megyei Törvényszék ügyészei három, etnobotanikus szerek forgalmazásával foglalkozó cég adminisztrátorát tartóztatták le, ugyanakkor több növényalapú, kábító hatású terméket, laptopokat és 8000 lej fölötti összeget is elkoboztak.

A gyanúsítottakat házkutatás során fogták el és tartóztatták le az ügyészek, miután veszélyes és közepesen veszélyes kábítószer forgalmazásának vádjával indítottak bűnügyi eljárást ellenük.

A Szervezett Bűnözést Megelőző Hatóság által vasárnap közzétett sajtóközleményben az áll, egyidőben összesen hat házkutatási parancsot adott ki a hatóság Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Tordán, három gyanús kereskedelmi vállalat és három adminisztrátori funkcióban lévő szintén gyanús személy ellen. Ennek következtében, az ügyészek 400 etnobotanikus szert tartalmazó tasakocskát, egy 50 grammnyi növényi egyveleget és más, por, tabletta és granulátum formájú anyagot tartalmazó zacskót, két laptopot, valamint 8425 lejt koboztak el a helyszínről.

Emilian Oltean, rendőrfőbiztos úgy nyilatkozott, a most felkutatott kereskedelmi vállalatoknál korábban zajlott még egy ellenőrzés – akkor is több anyagot koboztak el, majd vetettek alá különböző vizsgálatoknak a szakemberek. Ekkor derült fény arra, hogy az etnobotanikusként emlegetett kábítószerek valójában a közepesen veszélyes és a veszélyes kategóriába tartoznak.

A három elfogott cégadminisztrátor 10 évtől akár 20 évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top