Hazudott önéletrajzában Victor Ponta

A Catania-i Egyetem vezetése szerint Victor Ponta nem szerzett náluk mesteri fokozatot. Az Adevărul újság kérdésére az egyetem vezetője, Antonino Recca elmondta: „kérdésükre válaszolva megerősíthetem, hogy Victor Ponta nem mesterizett soha egyetemünkön.”

Victor Ponta soha nem is járt a Catania-i egyetemre, írta az Adevarul napilapnak címzett válaszában az egyetem vezetője.

Tehát Victor Ponta az önéletrajzában hazudott – ezt támasztja alá a neves egyetem válasza is.

A miniszterelnök CV-je 12 éven át tartalmazta a nemzetközi büntetőjog mesteri fokozatot, amelyet 2000 márciusa és júniusa között szerzett (volna) az olaszországi Catania-i Egyetemen.

Amint kirobbant a plágiumvád Ponta ellen, ez a mesteri fokozat hirtelen eltűnt az önéletrajzából.

Mindössze egy napra rá, hogy a Nature lehozta a plágiumvádat Ponta kitörölte a Catania-i mesteri fokozatát a CV-jéből.

Régebbi önéletrajzait is megváltoztatta, például a 2004-2008 közötti, törvényhozásra kiadottat is.

Victor Ponta azzal magyarázta az újságnak a Catania-i mesterijének törlését, hogy csak azokat tartotta meg abban, „amelyeket a törvény kér, hogy miniszterelnök lehessen”.

Az őt ért vádakra reagálva, Victor Ponta blogjában válaszolt és közzétette azt a diplomát, amelyet az adott egyetem egyik, “Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale” nevű kurzusán kapott, de amely egyáltalán nem egyenlő a mesteri diplomával.

Forrás: erdely.ma, Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top