A Heineken kérésére az „Igazi” megnevezés nélkül marad a Csíki Sör

A Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört gyártó a Csíki Sör Manufaktúra hétfőn délután bejelentette, hogy megállapodtak, és minden peres ügyet megszüntetnek egymás ellen. Lénárd András, a csíkszentsimoni gyár többségi tulajdonosa a Transindex megkeresésére elmondta, hogy kompromisszumos megállapodás született, melynek részeként elhagyják az „Igazi” megnevezést a sör nevéből.

„A mi részünkről az a kompromisszum, hogy elengedjük az Igazi megnevezést. Valószínű ez sértette a multinacionális céget, hogy mi igazinak nevezzük a termékünket. Részükről az egyezség része az, hogy lemondanak a Csíki Premium megnevezésről, amelyet ők utólag védtek le. Erről született egy szóbeli megállapodás, pár sorban rögzítettük a szándékunkat, és a következő 30 napban készül erre egy erős jogi dokumentum, hogy pontosan milyen jogi ügyekből lépünk vissza, és mi ennek pontosan az időtérképe” – mondta Lénárd András a Transindex megkeresésére.

Arra a kérdésünkre válaszolva, hogy melyik fél kezdeményezte a tárgyalásokat, Lénárd elmondta, hogy már régóta egyeztetnek a Heineken Románia képviselőivel.

„Amikor az európai márkaügyi hivatal elsőfokon nekünk ítélte a márkát, már akkor az eljárás része volt az, hogy a felek próbáljanak megegyezni a hivatalon kívül. Akkor volt két tárgyalás, de megegyezésre nem került sor. Elég nagy nyomás volt mindenféle irányból a Heinekenen, ezért valószínű, hogy jobbnak tartották, hogy leüljenek a tárgyalóasztalhoz, így ebben az esetben ők kezdeményezték a tárgyalást” – mondta Lénárd.

Share this post

PinIt
scroll to top