Helyi Akciócsoportok találkozója Kolozsváron

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért 2011. május 19-én a kolozsvári Diakónia Központban rendezte meg az erdélyi Helyi Akciócsoportok (HACS) találkozóját. Ezen 50 személy vett részt a 30 Központi és Észak-Nyugati fejlesztési régióból, ezért ez volt a legnagyobb ilyen jellegű találkozó. A Nyárádmente Kistérség Helyi Akciócsoport is képviseltette magát a találkozón.

A találkozó az Országos Vidékfejlesztési Terv (PNDR) 4. tengelye, a LEADER megvalósításának időszerű kérdéseire összpontosított.

A bemutatókat építő jellegű beszélgetés követette, amelyen a résztvevők a helyi kihívásokat és helyzeteket mutatták be. A beszélgetés nagyon hasznosnak bizonyult, és több életképes megoldás merült fel a LEADER program megvalósítása kérdésében. Ezeket egybegyűjtik és rendszerezik a Civitas Alapítvány munkatársai, hogy bemutathassák a programért felelős hatóságoknak.

A találkozó keretében a résztvevők közös elhatározással egy öt tagú képviseleti csoport létrehozásáról döntöttek, a HACS-ok és a MVM közötti együttműködés megkönnyítése céljából.

Nyárádmente Kistérségi Társulás

Share this post

PinIt
scroll to top