Helyi lapok mellékleteként jelenik meg az erdélyi Keresztalja

E héttől erdélyi helyi és regionális lapok heti vallási mellékleteként jelenik meg a Keresztalja – tájékoztatta az MTI-t Lukács János, a keresztény közéleti hetilapot korábban kiadó Pax Et Bonum Egyesület ügyvezetője.

Lukács János az MTI-nek elmondta, a Hargita Népe, a Székely Hírmondó és a Nyugati Jelen napilapok, valamint a Brassói Lapok és a Központ hetilap kiadójával állapodott meg arról, hogy heti rendszerességgel befogadják lapjaikba a Pax Et Bonum Egyesület által elkészített és ingyen felajánlott Keresztalját.

A lap megőrzi római katolikus gyökereit, de új formájában immár keresztény, ökumenikus üzenet közvetítésére vállalkozik. Kétoldalas mellékletként saját fejléccel, de a befogadó lapok formai jegyeit viselve kerül az olvasók elé.

Lukács János elmondta, a Keresztalja így mentesül a nyomtatási és terjesztési költségektől, és lényegesen kisebb költséggel készülhet el. Az először 2011 virágvasárnapján megjelent katolikus hetilap idén júniusban jelentette be, hogy anyagi okokból szünetelteti nyomtatott megjelenését.

Share this post

PinIt
scroll to top