Helyi tanácsost büntettek, csendháborításért

Ioan Fărcaş, helyi tanácsost csendháborításért pénzbírságolta a Helyi Rendőrség. A tanácsos által működtetett klubból ugyanis többször dübörgött éjnek közepén a hangos zene.

A Kárpátok sétányán lévő „Gallery Social Club” tulajdonosát egy környékbeli lakos jelentette fel a hatóságoknál. Ennek eredményeképpen, a tanácsos 500 lejes pénzbírsággal számolhatott.

Valentin Bretfelean, a Helyi Rendőrség végrehajtó igazgatója úgy nyilatkozott, a feljelentést követően, egy rendőrcsapat érkezett a helyszínre, ahol az adminisztrátort törvény által megszabott büntetéssel illették, ugyanakkor figyelmeztették arra is, hogy legyen tekintettel a csendórára.

Ioan Fărcaşt azonban hidegen hagyja a büntetés. Úgy nyilatkozott, hasonló pénzbírsággal számolhat akár egy 18 éves kölyök is, aki épp a szülinapi buliján ad nagyobb hangot a zenének.

A Kárpátok sétányán lévő tömbházak lakói viszont elégedetlenek. Bosszantja őket, hogy a szórakozóhelyből áradó zene folyamatosan megzavarja az éjjeli pihenésüket. Állításuk szerint, túl közel nyitották a klubot a tömbházakhoz.

A helyi tanácsosnak tavaly is gondja volt a hatóságokkal, ugyancsak a lakók által tett feljelentések miatt. Ezért igyekezett javítani a helyzeten. Állítása szerint, azóta befektetett a zajszennyezés kiküszöbölésére.

Az ügybe bekapcsolódott a Megyei Környezetvédelmi Őrség és a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is. A zaj szintjét mérték többször is a lakónegyedben. Laurentiu Cincea, a Környezetvédelmi Őrség szóvivője azonban úgy nyilatkozott, nem büntették meg a szórakozóhelyet, mivel a mérések eredményéből kiderült, a zaj szintje nem lépte túl a megengedett értéket a zónában.

Share this post

PinIt
scroll to top