Öngyilkos lett az a fiatalember, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de egy járókelőt sebesítettek meg

Öngyilkos lett az a ratosnyai férfi, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de egy járókelőt sebesítettek meg – közölték szerdán bírósági források.

A 20 éves fiatalembert egy nappal korábban helyezték hatósági felügyelet alá, és megtiltották, hogy elhagyja Ratosnyát.

A férfit, akit hétfőn 24 órára őrizetbe vettek, két rendben elkövetett hatósági elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják.

Vasárnap a szászrégeni ügyészek bejelentették, hogy in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, valamint kétrendbeli hatóság elleni erőszak ügyében.

‘Egy rendőr szolgálati fegyveréből kilőtt golyó visszapattant és súlyosan megsebesített egy nőt. Figyelemmel kísérjük az áldozat sorsát és abban reménykedünk, hogy hamarosan felépül. Az idegsebészek szerint a golyó megpattant és úgy fúródott az áldozat testébe. A ballisztikai szakértők feladata, hogy megállapítsák, pontosan hogyan történt a szerencsétlen esemény. Az in rem nyomozás gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, és két rendbeli hatóság elleni erőszak ügyében folyik’ – közölte Lucia Borda szászrégeni főügyész.

Az ügyészég vizsgálja, hogy a rendőr megfelelő módon használta-e lőfegyverét.

Egy menekülő autós üldözése közben, pénteken tévedésből fejbe lőttek a rendőrök egy nőt a Maros megyei Magyarón.

Rendőrségi források szerint a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársai péntek este le akartak állítani egy személygépkocsit, annak vezetője azonban továbbhajtott. A rendőrök követték az autót, és mivel az Marosvécs felé tartott, riasztották ottani kollégáikat, akik aztán Magyarón próbálták megállítani a menekülő sofőrt, de az ő jelzéseikre sem állt meg. Az egyik rendőr ekkor szolgálati fegyverével rálőtt az autóra, az egyik golyó azonban egy gyalogos nő fejét találta el. A rendőrök elsősegélyben részesítették a sérültet, akit aztán mentővel előbb a marosvásárhelyi, majd a kolozsvári kórházba szállítottak.
A menekülő autóst végül Ratosnyán sikerült leállítaniuk és azonosítaniuk a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársainak. A gépkocsi vezetője egy 20 éves fiatalember, akit tavaly gyorshajtásért bírságoltak meg.

Emanuela Rugină, a Maros megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a marosvécsi rendőr hat lövést adott le Carpaţi típusú szolgálati pisztolyából. A férfi 1993-tól szolgál a rendőrség kötelékében, 2006-ban végzett egyetemet, napirenden van sz összes felkészítővel, van fegyverviselési engedélye, tapasztalt rendőrnek számít.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top