Hét olasz motoros segít a marosvásárhelyi szívklinika gyerekosztályának

A hét motoros Veronából indult Marosvásárhelyre azért, hogy a szívproblémákkal küzdő gyerekeken segítsen. Az olaszok első karitatív akciójukon vesznek most részt, a „Uomo da Moto” Alapítványon keresztül.

A motorkerékpárosok egyik partneregyesületükön, a „Bambini Cardiopatici di Mondo”-n át értesültek a marosvásárhelyi gyerekkardiológiáról, és közel 4000 kilométert tettek meg két keréken, hogy az itteni orvosoknak segítő kezet nyújtsanak.

Roberto Adami, a „Uomo da Moto” Alapítvány elnöke úgy nyilatkozott, a motorosok útjuk során pénzgyűjtő akcióba kezdtek. A bejárt országokban népszerűsítették a tervet, és jelmondatuknak megfelelően tudják, hogy a két keréken száguldás mellett jót is tehetnek. Olaszországban egy olyan képzés elindítására készülnek, amelyet kifejezetten a marosvásárhelyi orvosoknak szánnak. Tisztában vannak azzal, hogy a városunkban működő egészségügyi intézmény az egyik legerősebb az országban, ezért is látják szükségesnek a személyzet továbbképzését, valamint a beteg gyerekek ebből adódó jobb ellátását.

A gyűjtés még nagyon az elején halad, de bíznak az olaszok abban, hogy tervüket sikerül megvalósítaniuk. Amennyiben meglesz a teljes összeg, a marosvásárhelyi Szív-érrendszeri Klinika gyerekosztályán dolgozók mind egy szálig kiutazhatnak és továbbtanulhatnak.

Dr. Horaţiu Suciu, a klinika vezetője úgy nyilatkozott, szériánként utazna ki a személyzet a képzésekre, mivel folyamatos felügyeletet kell a kórházban biztosítani. Ezért a csoportokba egy orvost és két asszisztenst osztanak majd be, akik felváltva részesülhetnek a tréningben.

Share this post

PinIt
scroll to top