Hétvégén rendezik a Szászrégeni Napokat

Július 6. és 8. között rendezik idén a Szászrégeni Napokat. Az eseménysorozat pénteken 17:30-kor kezdődik és vasárnap 23:00-kor zárul tűzijátékkal.

A háromnapos városi ünnepséget Alexandra Cotoi és Vasile Cernea vezetik majd. A hivatalos megnyitóra pénteken, július 6.-án kerül sor a hagyományos népviseleti és fúvószenekar felvonulásával. 18:00 órakor megnyílik a Mesterségek Vására, amely a Szászrégeni Napok teljes ideje alatt látogatható lesz majd.

Péntek este Marius Ciprian Pop, Mike Zetter és Florin Vos tart koncertet. Az est fénypontja CRBL lesz, aki 22:30-kor lép színpadra.

Másnap, szombaton 17:00 órakor kezdődik az ünnepség román, magyar és cigány néptánccal. Ezután Dinu Iancu Salajeanu koncertezik, majd 20:00 órától Marcel Pavel lép színpadra. 21:00 órától a Trupa 112 csapaté a főszerep, ezt After Party követi.

A Szászrégeni Napok utolsó napját Ioan Bocsa, a Spitalul de Urgenta és Alex Velea zárja. 23:00 órától a tűzijáték sem marad el. A meghívottak között egyetlen magyar popzenei előadó sem szerepel, noha tudomásunk szerint Mike Zetternek van pár dala magyar nyelven.

Forrás: ezerdely.hu

Share this post

PinIt
scroll to top