Hogyan találhatja meg a rendőrség a kitörölt sms-eket a mobilodból?

mobiltelefonA szakértők bármilyen, mobiltelefonról elküldött üzenetet képesek megtalálni, még akkor is, ha azt régebben már kitörölték. Sőt, a készülék megsemmisítése sem garancia arra, hogy a telefon tartalmát később nem lehet majd felfedni.

A szakemberek szinte bármilyen adatot képesek felkutatni, ami egy mobiltelefonban egyszer létezett – adja hírül a money.cnn.com.

„Holott ez nagyban megnehezíti a folyamatot, mégsem jelenti azt, hogy a telefonból törölt adatok el is vesztődnek.” – nyilatkozta Courtney Lancaster, szakértő a mobiltelefonokból adatainak az azonosításában. Ugyanis rengeteg módszer létezik, amellyel a letörölt információkat elő lehet bányászni.

Az egyik az úgynevezett „anyagi” elemzés, amely képes visszaszerezni az okostelefonról elveszett adatokat. Amikor például egy fényképet mentünk le, arról az operációs rendszer több változatot is rögzít. Így maradhat a készülékben akár egy piktogramm, amely akkor is érvényes, ha maga a kép már nem létezik.

A bűnözők gyakran zúzzák össze a mobiljaikat, mert azt gondolják, épen azok valós bizonyítékként szolgálhatnak a bíróságon. De a készülékek már törött állapotban is értékes infókhoz juttathatják hozzá a hatóságokat, még ha jobban meg is kell dolgozni értük. Courtney Lancaster hozzátette, a víz sem szokott különösebb gondot okozni, úgyhogy kár minden fáradozásért.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: citynews.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top