„Hogyan töltöttem a nyári vakációt” – fogalmazás, amely port kavart a Facebookon

A Facebook közösségi oldon kötött ki egy román tanuló fogalmazása, amelynek címe „Hogyan töltöttem a nyári vakációt” volt. Az A4-es formátumra firkantott szöveg lefotózott mását több ezer ember osztotta meg.

Hogy miért? Azt elárulja a fogalmazás tartalma. „Hogy miként töltöttem el a nyári vakációt, ahhoz senkinek semmi köze. Az egyedül az én személyes dolgom, a nyár ugyanis az én személyes szabadidőm. Senkinek sem vagyok köteles beszámolni róla.” – írja már az első sorokban a kisdiák.

Így folytatta: „Amennyiben négyest ad nekem erre a fogalmazásra, Mitrache asszony, akkor majd találkozunk az Európai Bíróságon. Önt ugyanis postai idézéssel hívják majd oda. Én már ott leszek, egyéb ügyek miatt. Ezekhez pedig szintén senkinek semmi köze, mivelhogy az én személyes ügyeim.” – zárta a levelet a gyerek.

Habár a fotó több ezer „lájkot” begyűjtött már, a Facebook felhasználók közül sokan vélik úgy, hogy a levél csak egy kitaláció, valójában nem is egy iskolás gyerek írta, hasonló variánsok ugyanis léteznek más nyelveken, mint például oroszul.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top